De McKenzie methode

De McKenzie methodiek, ook wel Mechanische Diagnose en Therapie (MDT) genoemd, is een wereldwijd bekende, wetenschappelijk onderbouwde en effectieve methode om mensen die klachten van de rug, nek (al dan met uitstraling naar armen en/of benen) en gewrichten ervaren te onderzoeken, informeren, motiveren en behandelen.

Het is een specialistische vorm van therapie, die in onze praktijk gegeven wordt door een fysiotherapeut die hiervoor geschoold en gecertificeerd is. De MDT methode maakt bij het onderzoek en de behandeling gebruik van richting-specifieke bewegingen, welke indien noodzakelijk ondersteund kunnen worden met aanvullende manuele technieken. Kenmerkend voor MDT is de actieve cliënt-betrokkenheid en is bij uitstek geschikt om mensen weer zelf grip te laten hebben op het gezondheidsprobleem dat zij ervaren.

De behandeling start met een vraaggesprek en een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Dit geeft informatie t.a.v. de prognose en daarbij handvatten voor de behandeling, waarbij u als cliënt de sleutelrol speelt. Tevens wordt er aandacht besteed aan preventieve voorwaarden.